NyhetsbildZoom
Vinjetten för musikprojektet ser ut så här: Det är VI som är Finland. Foto: Ann-Sofie Långvik

Rockballad till Finlands ära

Ann-Sofie Långvik -
"Du är åar, sjöar, vatten. Du är sol, du är sommarnatten. En blåvit himmel över havets rand. Du är vårt land."

Så går refrängen i en nyskriven låt till Finlands hundraårsjubileum. Högstadieläraren och musikern Kenneth Brännström i Kristinestad blandar rockballad med opera då han vill beskriva det mångsidiga Finland. 

– Finland för mig är för det första naturen, som är underbar med fyra årstider. Speciellt sommaren. Ingen älskar sommaren som jag, säger Kenneth Brännström.

Lärare och elever i Kristinstad högstadium och gymnasium framförde sången "Du är vårt land" i ett uruppförande på fredagen.

Kenneth Brännström är lärare i finska och modersmål på Kristinestads högstadieskola. Brännström (Ken Brainstorm) var trummis i rockbandet Stormwing från Jakobstad på 80- och 90-talet.

Hörs det? Lyssna här.
Läs mer om hyllningslåten i lördagens tidning (21 januari).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan