NyhetsbildZoom
Mitt emot stadshuset finns gamla T-kauppa som stått tom flera år samt en tom tomt. De kunde enligt Thomas Grönlund vara alternativ för gallerian. Foto: Daniel Nissén

På jakt efter ett lämpligt hus

Daniel Nissén -
I Kaskö har man storslagna planer på att ha såväl butiker, restaurang och kultursal i samma hus.

I oktober sparkade projektet Kaskö företagsgalleria i gång på allvar med Thomas Grönlund som projektchef. Syftet med det ettåriga projektet är att utreda möjligheterna att bygga en så kallad företagsgalleria i Kaskö. Gallerian kunde jämföras med en kombinerad saluhall och kulturhus.

Meningen är att Grönlund till sommaren ska kunna presentera ett förslag för stadens beslutsfattare om hur företagsgallerian kunde förverkligas och hur den skulle se ut. En av de första sakerna han behöver fundera på är var den ska placeras.

– När jag vet var vi kan vara och hur det kunde se ut så vet jag ungefär vad jag kan erbjuda intressenter.

Meningen är att företagsgallerian ska finnas i närheten av torget. I nuläget överväger man både att köpa och renovera en befintlig fastighet och att bygga helt nytt.

– På Kyrkogatan finns en gammal Kasköbod tillgänglig bredvid kyrkan, men då säger de flesta att det måste vara kring torget. Sparbankens hus kan vara ett alternativ. Vad vill de med Albatrosshuset? Sparfastigheten finns ju här.

Tomma tomter finns bredvid restaurang Albatross och före detta T-kauppa (eller Spar). Dessutom finns före detta daghemstomten bredvid stadshuset. När Grönlund vet vilka fastigheter som är möjliga att köpa blir nästa steg att göra beräkningar på vad det hela skulle kosta.

Läs mer i tisdagens SÖ (3.1).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan