NyhetsbildZoom
Av nuvarande 17 fullmäktigeledamöter är det bara fem som säkert kandiderar i vår. Foto: Daniel Nissén

Få vill kandidera i Kaskö

Daniel Nissén -
Det är inte lätt att hitta kandidater till kommunalvalet i Kaskö.

Det går trögt i Kaskö att hitta kandidater till kommunalvalet i april. Av de 17 sittande ledamöterna i stadsfullmäktige är det bara fem som i det här skedet tänker kandidera. Och även om det bara är tre som ger ett klart nej så är hela sex osäkra. En ledamot vägrar säga om han kandiderar och två har inte kunnat nås.

De två största partierna, SFP och SDP, har tillsammans tio platser i fullmäktige (fem var) men i nuläget tänker bara två av dem kandidera. En av dem är fullmäktiges ordförande Kari Häggblom (SDP).

– Det blir väl nog att ställa upp. Inte kommer man ifrån fast man väl borde sluta.

En faktor som bidrar till att han fortsätter är att det är svårt att hitta kandidater.

– Vi vill få med yngre kandidater men det är inte som de skulle vara intresserade.

Också stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs (SFP) siktar på en period till.

– Jag har funderat mycket, men mycket är nu på hälft. Vi har vård- och landskapsreformen, och det blir inte lätt för nya ledamöter att sätta sig in i allt. Stadens ekonomi är ju också som den är, och man måste försöka vara med och reda ut det.

Läs mer i fredagens SÖ (23.12).

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan