NyhetsbildZoom
Kevin Peth. Foto: Arkiv/Lisen Julin

Peth återvänder till Jaro

ÖT-VBL -
Kevin Peth drar på sig Jarotröjan igen efter en paus på två år.

Närpesbördige Peth representerade FF Jaro säsongerna 2012–2014 och fick då ihop totalt 49 ligamatcher med laget.

Inför säsongen 2015 flyttade Peth till VIFK och senaste säsong spelade han igen i ligan men denna gång i VPS-dressen. I VPS spelade Peth totalt 21 matcher varav 11 från start. Saldot blev ett ligamål för Närpesbon.

Peth har även representerat åren italienska AC Cesena 2010–2011.

Den 23-årige och 191 cm långe Peth kan spela på flera positioner och han har under sin karriär spelat som defensiv mittfältare, mittback och ytterback. Kontraktet med FF Jaro sträcker sig över säsongen 2017.

– Det känns bra att återvända till Jaro och Jakobstad. Laget har förstås en ny tränare, men i övrigt är miljön bekant, säger Peth på Jaros webbplats.

– Jag tycker att jag har utvecklats som spelare sedan förra Jarosejouren och tror att jag kommer kunna bidra till laget med mina insatser.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan