NyhetsbildZoom
Ett av de första besöksställena för lucian Ellen Granfors var Felénska huset där morgonpigga stadsbor samlats. Tärnorna är Isabella Hansas, till vänster, och Alina Hurttasalo. Foto: Lotta Sjöblad

Lucia Ellen Granfors
på rundtur i bygden

Lotta Sjöblad -
Sydösterbottens lucia Ellen Granfors med följe inledde sin rundtur i bygden i arla morgonstund. Schemat är fullspäckat och många besök inprickade.

Luciaföljet ska under tisdagen och onsdagen hinna hälsa på stadsbor i olika åldrar på närmare 40 olika ställen runtom i Kristinestad.

På tisdagskvällen kulminerar firandet. Då är det luciafest i uf-lokalen i Lappfjärd och dit anländer lucia med följe i kortege genom Lappfjärds centrum. Där kröns årets lucia av projektledare Mila Segervall.

Årets lucia 16-åriga Ellen Granfors är från stadskärnan. Hon är Sydösterbottens 57:e lucia.

– Lucia är en fin tradition och jag ser fram emot att få sprida glädje tillsammans med mitt följe, säger hon.

Lappfjärds folkhögskolas kamratförbund och Folkhälsan i Lappfjärd står för arrangemangen kring luciafirandet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan