NyhetsbildZoom
Joel och Verna Lenlund har utsetts till årets Oboschta korschung. Foto: Kenth Nedergård

De blev årets Oboschta korschungar

Mona Söderman -
Årets Oboschta korschung blev två. Paret Verna och Joel Lenlund valdes.

Ett av kriterierna är att personen bör ha varit föreningsaktiv i minst tre år och gärna är med i flera olika föreningar. Det här uppfyller Verna och Joel Lenlund, som båda är födda på 1920-talet, med råge.

–?De är med i flera olika föreningar. De har arbetat för kyrkbyn och gjort det hela tiden, säger Anneli Pellfolk, som är ordförande i ungdoms- och byföreningen.

Det heter också att den som väljs bör ha marknadsfört Korsnäs utåt, men också inom den egna kommunen.

Det var femte året i rad som Korsnäs ungdoms- och byaförening utsåg årets Oboschta korschung.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan