NyhetsbildZoom
Snart är det dags för sista blosset även i Kaskö. Foto: Malin Bylund

Slutrökt även i Kaskö

Jan Ola Klåvus -
De flesta kommuner och städer i landet har sedan länge fattat beslut om rökförbud. Nu inför även Finlands minsta stad Kaskö rökförbud.

Enligt Kaskö stads förvaltningschef Margit Kaseva är det ingen speciell orsak till varför tobaksfrågan tas upp just nu. De flesta kommunerna är ju rökfria, säger hon.

Rökförbudet i Kaskö berör användning av tobaksprodukter, inklusive snus och e-cigarretter.

Kristinestad deklarerade sig om rökfri kommun 2011 och Närpes vid ingången av år 2012. Även Korsnäs är rökfri kommun liksom de allra flesta andra av landets kommuner.

Det finns tre kommuner i Finland som har fattat beslut om att inte införa rökförbud. Dessa tre kommuner är Enontekis, Ylivieska och Pyttis.

Läs mer i lördagens SÖ (26.11).

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan