NyhetsbildZoom
Peter Sundlin var nöjd med lagets insats i Torneå. Foto: Janne Smeds

Kraft säkrade kontraktet

Janne Smeds -
Med mål i sista ordinarie spelminuten säkrade Kraft seriekontraktet i division 2.

Nu kan Kraft pusta ut. För seriekontraktet i division 2 är i hamn. Detta efter 1-1 borta mot TP-47 i Torneå. Samtidigt som PPT, som jagar under strecket, endast fick oavgjort mot FC YPA betyder det ointagliga fyra poäng inför sista omgången som spelas på lördag.

– Det är givetvis skönt för alla kring laget, det här. Det känns riktigt bra efter en lång säsong, säger tränaren Peter Sundlin.

Men det började illa för Kraft och efter 25 minuter satte Jaakko Pyyny 1-0 bakom Karl-Filip Eriksson i efterspelet till en hörna.

Sedan radade Kraft upp målchanser. Och i matchminut nittio kom belöningen. Mittfältaren Edis Elkaz rann igenom och tråcklade in ack så viktiga kvitteringen, 1-1.

– Vi skapade fem klara målchanser i matchen och på den sista fick vi äntligen in bollen. Det hade harmat enormt om vi gått mållösa av planen. Speciellt då alla på planen stod för en bra insats, säger Sundlin.

Nu återstår en match att spela. På lördag kommer serieledarna OPS, som är klara för division 1-kval, till Mosedal och Närpes.

Krafts laguppställning: Karl-Filip Eriksson – Vanja Pobor, Jens Nygård, Jossimar Sanchez, Dennis Norrback – Daniel Garcia (66 min Willy Öhman), Edis Elkaz, Michael Calderon, Kim Böling – Mikael Johansson (86 min Sifet Becic), Jonas Granfors.

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan