NyhetsbildZoom
Sporting Kristina fixade seriekontraktet efter tolv raka matcher utan förlust. Foto Janne Smeds Foto: Janne Smeds

Sporting fixade seriekontraktet

Janne Smeds -
Inget lag har besegrat Sporting Kristina på höstomgången. Och efter lördagens seger hemma mot KPV-Akatemia står det klart att laget spelar i division 3 även nästa säsong.

I juli kom vändningen. Sporting Kristina började spela allt bättre och poängen trillade in.

I lördagens hemmamatch kom också den sista förlösande segern hemma mot KPV-Akatemia.

Sporting vände och vann matchen med 4-2 efter 1-1 i paus efter två mål av Hadan Holligan och ett var av Stefan Badovinac och Jamel Farrell.

Segern betyder samtidigt att seriekontraktet är klart, trots att en match återstår att spela.

– Det är en otrolig lättnad. Vi har ju spelat med kniven mot strupen enda sedan mitten av sommaren. Nu har vi tolv raka utan förlust och mycket mer än så kan man inte begära, säger spelande tränaren Peter Grannas.

Sportings laguppställning: Jovan Zlatkovic – Johan Hannus, Anthony Hannus, Fuad Adeniyi, Alex Mäkiharju (30 min Jim Mattfolk) – Jamel Farrell, Peter Grannas, Marcus Landgärds, Jim Mattila – Stefan Badovinac (74 min Ajdin Kalabic) – Hadan Holligan

Andra läser just nu
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan