NyhetsbildZoom
Kraft fick fira mål tre gånger om mot FC YPA. Foto: Janne Smeds

En bra halvlek räckte för Kraft

Janne Smeds -
Kraft har fyra poäng ner till nedflyttningsplats då två matcher återstår att spela. Detta efter söndagens hemmaseger mot FC YPA.

Allt lutar mot att det spelas division 2-fotboll på Mosedal även nästa säsong. För ett fyra poängs försprång ska Kraft inte kunna slarva bort på de två sista omgångarna.

– Det var fyra poäng förra veckan, och nu är det ännu fyra poäng. Vi har två svåra matcher kvar, men det har ju också PPT, säger Krafts tränare Peter Sundlin.

Han vill givetvis inte ta ut segern i förskott.

I söndags tog Kraft en mycket viktig seger hemma mot ett något vingklippt FC YPA. Och för Närpeslaget, som har fin höstform, räckte en bra halvlek – den första.

Kraft lät inte motståndarna komma till en enda farlig målchans medan man själv gjorde två, 1-0 genom Jonas Granfors och 2-0 genom Kim Böling på straff. Till saken hörde att laget hade bud på ytterligare ett par till.

I andra kom gästerna mer in i matchen och rutinerade Dragan Pejic rullade in 2-1. Men det roliga tog hastigt slut då Semso Mujkic satte 3-1 och matchen var över.

– Det som avgjorde till vår fördel i dag var att vi skapade mer målchanser än motståndarna. Vi hade lägen att döda matchen i första men gjorde det onödigt spännande. En helt okej match, säger Peter Sundlin.

I Kraft gjorde rutinerade Jens Nygård comeback sedan laget saknade mittbacken Vanja Pobor. Nygård, som spelat några matcher med Kraft II i division 4 i höst, var tongivande och att han varit borta en säsong syntes knappt.

Allt lutar åt att han även spelar de två sista matcherna med sin moderförening.

Två matcher återstår att spela. På söndag väntar bortamatch mot TP-47 och sedan avslutar man hemma mot OPS.

Krafts laguppställning: Karl-Filip Eriksson - Tony Lund (60 min Oskar Ivars), Jossimar Sanchez, Jens Nygård, Mikael Johansson - Daniel Garcia, Michael Calderon (85 min Dennis Norrback), Edis Elkaz, Kim Böling – Semso Mujkic (91 min Willy Öhman), Jonas Granfors

Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan