22-åriga Lucas Pouille slog ut den spanska stjärnan Rafael Nadal i tennisens US Open. Lucas Pouille.

Närpesättling slog ut Nadal i US Open

Tom Forsman -
Frankrikes Lucas Pouille som skrällde och slog ut Rafael Nadal i US Open är till hälften Närpesbo. Hans mamma Lena Stenlund-Pouille är född och uppväxt i Närpes.

Pouille brukade tidigare vistas i Närpes på somrarna, ibland också på sportloven som liten. Som 10–12-åring tränade han också med juniorer i lokala tennisföreningen Träff på somrarna.

En som följer allt som händer i hans karriär är hans moster Eva Lindqvist i Närpes. Hon vill inte direkt utnämna segern över Nadal till det största som hänt i systersonens karriär hittills. 

Han har i år också hunnit gå till semifinal i dubbel i Australian Open, och det gick också bra för honom i Wimbledon.

- Hans karriär har verkligen tagit fart i år, säger Eva Lindqvist. 

Enligt henne är bollsinnet en av de förmågor som gör systersonen till en så bra tennisspelare.

- Jag kommer ihåg sommaren när han var 1,5 år gammal och fick en fotboll framför sig. Jag har aldrig sett en 1,5-åring hantera en boll på det sättet, säger hon.

Nu är det några år sedan Lucas Pouille senast besökte Närpes. Det är mest nätet och Skype som gäller vid kontakten med moster.

Han är själv numera bosatt i Dubai, medan föräldrarna bor kvar i Loon Plage utanför Dunkerque i Frankrike. 

Redan som 12-åring blev han av franska tennisförbundet uttagen till tennisakademi, där han gjorde sin skolgång. 2013 blev han som 19-åring den högst placerade tonåringen i tennisens världsranking.

Den i dag 22-årige Pouille är 24-seedad i US Open, och vann natten till måndag över den tvåfaldiga vinnaren Nadal i åttonsdelsfinal. Med det steg han också till plats 18 på världsrankingen.

Nu väntar kvartsfinal mot landsmannen Gael Monfils.

- Det blir väldigt spännande. Jag tror att Lucas kan ha goda chanser, säger Eva Lindqvist.

Lucas Pouille.

Lucas Pouille.


Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan