NyhetsbildZoom
Alexander Holmlund och Antonia Bondén har gjort en låt till Kaskö IK. Foto: Privat

Skrev låt till sin idrottsklubb

Heidi Kojonen -
Antonia Bondén och Alexander Holmlund från Kaskö har gjort låten "KIK kör bara kör".

Kaskö IK, i folkmun Kikken, jubilerar och fyller 80 år. Det hade Antonia Bondén i tankarna när hon en söndag i våras satt i sin lägenhet i Åbo och fick en idé.

– Jag kom på att jag skulle skriva en låt till Kikken. Jag fick värsta inspirationen och skrev ihop en text på en halvtimme.

Bondén tog sedan kontakt med Alexander Holmlund och tillsammans skrev de melodin till låten. Bondén tog också hjälp av sina bröder som alla spelat i Kaskö IK i flera år.

– De gav mig tre kriterier på saker som måste vara med i låten.

Det första kriteriet var ramsan "Tsiki tsaki hai hai". Det ropar alltid fotbollslaget före match och ramsan har hängt med sedan 1970-talet.

– Pappa berättade att det kommer från tiden när stora båtar låg till i hamnen i flera dagar. Besättningarna ville ha något att göra och började spela fotboll mot Kikken. Det var några tyskar som kom med "tsiki tsaki haj haj".Det andra kriteriet var att ordet klubben måste finnas med i låttexten.

Det tredje och sista kriteriet var ordet världsstjärnor som är en intern grej mellan spelarna.

– De har alla smeknamn efter fotbollsstjärnor.

Låten har gjorts i många varianter innan slutversionen blev färdig i tisdags.

– Först hade vi en ganska basic radiolåt med fyra ackord. Sedan tänkte vi att vi kan bättre.

Bondén kommer från en fotbollsfamilj och har själv spelat i knattelaget som liten. Hon har också varit tränare i barngympa.

– Vi har alltid gått på matcher och laget ligger mig varmt om hjärtat.

Studerar ekonomi

  • Antonia Bondén är 22 år från Kaskö.
  • Bor och studerar i Åbo sedan tre år tillbaka.
  • Sommarjobbar på Närpes Sparbank i sommar.
  • Ska åka på utbytesstudier till Italien i höst.
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan