NyhetsbildZoom
Regeringen vill koncentrera asylsökande. Foto: Linus Lindholm

Förläggning i Korsnäs försvinner

Mona Söderman -
I höst försvinner Röda Korsets flyktingförläggning i Korsnäs som det ser ut i dag. Där finns i dag 140–150 platser.

Migrationsverket har fattat beslut om att ytterligare 20 mottagningscentraler för asylsökande ska stängas. På den listan finns den asylmottagning som Röda korset upprätthåller i Korsnäs.

Eftersom RK har en uppsägningstid för hyresavtalet på sex månader kommer mottagningen att vara igång till slutet av november. Från RK-håll hoppas att så många som möjligt före det har hunnit få sitt asylärende prövat och fått besked om de får stanna eller inte.

Förläggningen i Korsnäs har tretton anställda.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan