NyhetsbildZoom
Erik Ulfvens, Roger Bergström och Elisabet Rantschukoff lyssnar på EU-parlamentariker Nils Torvalds när han i Harrström pratar om skarvar och misstro mot politiker. Foto: Daniel Nissén

Pratade skarv på macken

Daniel Nissén -
Nils Torvalds sa det folket i Harrström ville höra: det ska gå att minska på antalet skarvar i skärgården.

– Skarvproblemet är inte EU:s fel, slog Nils Torvalds fast när han besökte Harrström i Korsnäs.

Svenska Folkpartiets europaparlamentariker Nils Torvalds konstaterar att skarvjaktens vara eller icke vara är en nationell fråga som inte behöver avgöras i Bryssel. Torvalds lägger i stället skulden på finska myndigheter och miljöorganisationer för att antalet skarvar ökar.

– Om inget görs kan vi ha 200.000 skarvar i år. 200.000 är ett helvete.

Skarvfrågan kom upp när Nils Torvalds gjorde ett stopp på Teboil i Harrström under sin cykelturné genom Österbotten. Turnén inleddes på fredag. Från Korsnäs fortsatte han söderut.
På fredagskvällen stod Kaskö, Närpes och Kristinestad i tur.

Torvalds tror att det ska gå att hitta en lösning som minskar på antalet skarvar.

– Tekniskt går det att komma åt problemet, lagtekniskt ska det vara möjligt och vi ska också komma åt problemet. Sedan tar vi itu med sälarna.

Under lördag och söndag cyklar Torvalds norrut från Vasa.

Läs mera i lördagens SÖ (14.5)

Andra läser just nu
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan